top of page

Manyetik Kombi Filtresini Denedik

Özellikle radyatörlerin içini temizlediği konusunda detaylı bir bilgiye sahip olabileceğiniz tecrübemizi aktarmaya hemen başlayalım.


Bu aralar heryerde karşımıza çıkan manyetik kombi filtresini bir müşterimizin kombisine montaj yaptık ve ürünün performansı ve yarayışı ile ilgili deneyimlerimizi paylaşalım istedik. Haydi başlayalım

Manyetik Kombi Filtresi Ürünü ne işe yarıyor önce ondan bahsedelim. Kalorifer tesisat sistemleri içerisinde devamlı aynı su çevrimde kalır. Kapalı devre denilen bu sistemde ısıtılan su kombi (ya da kazan) ile petekler (ya da radyatörler) arasında dolaşır durur. Burada kombi ve peteklerden geçerken sürtünme nedeni ile demir tozlarını da içinde sürükler. Kombinizi yazın kapatıp sirkülasyonu durdurduğunuzda bu toz partikülleri belli bölgelerde birikip tortulaşmaya ve tıkanmalara neden olmaktadır. İşte bu manyetik (mıknatıslı) filtre bu partikülleri kendi içerisinde tutup kolayca temizlenerek tesisatın rahatlamasını sağlamaktadır.


Ürün İşlevi: Gerçekten İşe Yarıyor mu?


Ürünü denediğimizde müşterimizin peteklerine ve tesisatına ön temizlik yapıp çalıştığından emin olmak istedik. Tesisat yıkama işi sonrası gördüklerimiz bizi gerçekten şaşırttı. Manyetik filtre gerçekten işini çok iyi yapıyor. Yıkama sonrasında tesisat içindeki su berrak olmasına rağmen, kombiyi çalıştırıp 5 dakika sonra manyetik filtre kapağını söküp sonuca baktığımızda tesisatta demir tozlarının hala olduğuna biz bile inanamadık. Nasıl olduğunu aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.



Ürünü Nasıl Test Ettik?


Manyetik kombi filtresini petek ve tesisat temizliğini iki saatlik bir çalışma ile tamamladıktan sonra montaj yaptık. Yani aslında ilginç olan kısmı buydu. Temizlik sonrası kendimize güvendiğimiz için ürünün doğal olarak bir görev göremeyeceğini düşünüyorduk. Yukarıda videomuzu izlediyseniz ürünün nasıl bir demir partükülü yakaladığını görmüşsünüzdür. Bu ürünü tesisatınıza bağlatın ve beş dakika kombinizi çalıştırıp durdurun. Ürün kapağını açıp manyetik filtrenin neler yaptığına kendiniz de şahit olacaksınız.


Ürünün Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?


Üreticiler bu ürünü üretmişler ama faydalarından hiç bahsetmemişler. Bu ürün deneyimini sizler için gerçekleştirdik ve avantajları, dezavantajlarını sıralamaya çalıştık.

Avantajları

  • Her yıl tesisat temizliğine bile ihtiyaç bırakmıyor

  • Montajı ve temizlemesi çok kolay

  • Yakıt tasarrufu sağlıyor

  • Pompanın daha rahat çalışmasına yardımcı oluyor

  • Eşanjörün tıkanmasını ve delinmesini önlüyor

  • Kombinizin ömrünü uzatıyor

Dezavantajları

  • Hazneden kapağı büyük ve dişleri plastik olduğu için dikkatlice sökülüp takılmalı

  • Tesisata bağlamak için pprc kaynak makinası kullanılması gerekiyor


Artık Not Verme Zamanı


Yazımızdan da anlayacağınız gibi ürünün faydaları çok fazla. Kombisi olan herkes bu ürünü alıp tereddüt etmeden kullanabilir. Biz kalorifer tesisatında 28 yıllık tecrübemiz ile fiyatını da göz önüne alarak bu ürüne bir puan verelim istedik.

Ürün puanımız

Umarım yazımız ve değerlendirmelerimiz işinize yarar. Ürünü temin etmek isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. Mağazadan özel bir indirim de sağladık. Bağlantının hemen altındaki hediye çekini de kullanabilirsiniz.

Hediye Çeki Kodu

Soru görüş veya deneyimleriniz varsa en alt kısımdan herkese açık paylaşımda bulunabilirsiniz.

117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page